Főoldal     Hírek, újdonságok     Székelyföldi Akadémia     Eseménynaptár     Média     Fórum     Hasznos linkek     Elérhetőségek         hu
 Munkaasztal

BejelentkezésFórum

2012-02-14 15:37 Turisztikai pályázat

Turisztikai látványosságok létrehozását, felújítását, fejlesztését és népszerűsítését támogatja Hargita Megye Tanácsa a helyi turizmus fejlődése és a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében.

Ön milyen tevékenységek támogatásában látja a turizmus fellendítésének lehetőségét?

Fontosnak tartja a turizmus támogatását a megyefejlesztés folyamatában?

 

 

LETÖLTÉS
HOZZASZÓLÁSOK: 0 Hozzászólások
2012-02-14 15:30 Sport pályázat

Hargita Megye Tanácsa 2012-ben is támogatja különböző sporttevékenységek megvalósulását.  Fontos és alapjában véve nélkülözhetetlen kezdeményezés a támogatás nyújtása a fejlesztés érdekében. Hargita Megye Tanácsa sport pályázatának kiirásával a megyebeli sporttevékenységek fellendítésének, az aktívabb sportolásra való ösztönzésnek folyamatában kíván részt vállalni.

 

Véleménye szerint a sporttevékenységek támogatása hozzájárulhat Hargita megye fejlettségi szintjének növeléséhez?

 

A megyében szervezett sportrendezvények minőségi szintje, sportversenyeken a megyét képviselő sportolók felkészültségi szintje hordozza magában Hargita megye hírnevének pozitív vagy negatív megítélését a sport terén. Ön szerint fontos e terület támogatása mint a megyefejlesztés folyamatának egy kis, de számottevő része?

 

 Ön a megyefejlesztés folyamatának mely más részét javasolná, tartáná támogatásra fontosnak?


 

 

LETÖLTÉS
HOZZASZÓLÁSOK: 0 Hozzászólások
2012-02-14 15:09 Műemlékek feljavítása

Hargita Megye Tanácsának Műemlékvédelmi Közszolgálata 2012-ben műemlékek feljavításának folyamatát támogatja. A műemlékek népi örökségünk fontos értékei, múltunk történetének tárgyi maradványai,  történelmünk őrzői amelyek fenntartását és az utókornak való átadását mindannyian feladatunknak kell érezzük.

A műemlékek feljavítását célzó kezdeményezés olyan műemlékeket ölel fel mint a madéfalvi Siculuicidium Emlékmű, a csíkszentgyörgyi Gál Sándor és Márton Ferenc szülőháza előtti székelykapuk, a gyergyószentmiklósi Tinka malom, a csíkszentimrei Henter kúria, a csíkszentmihályi Biális kúria, a homoródszentpáli Dimény-Papp kúria.

 

Egyetért Ön a műemlékek felújitásának folyamatával?

 

Hasznosnak tartja ezt a kezdeményezést amely hosszútávon  a műemlékek  az utókor számára való átadását biztosítja?

 

Ön szerint melyek azok a műemlékek amelyek felújitása történelmünk, értékeink átadásának szempontjából elengedhetetlen?

 

 

 

HOZZASZÓLÁSOK: 4 Hozzászólások
2012-02-07 17:09 Otthongondozás program

Hargita Megye Tanácsának otthoni, egészségügyi és szociális gondozás programja olyan szak- és alapápolási szolgáltatásokat foglal magába amelyek hiánypótló szerepet töltenek be az idősek, az ágyhoz kötött betegek, a krízishelyzetben levő családok életében.

 

Ön fontosnak tartja Hargita Megye Tanácsának otthoni, egészségügyi és szociális gondozás programját?

 

Véleménye szerint milyen további szolgáltatásokkal lehetne bőviteni a programot illetve erősíteni annak hatékonyságát? 

LETÖLTÉS
HOZZASZÓLÁSOK: 4 Hozzászólások
2012-02-07 17:05 Népviseletek támogatása pályázat

Hargita Megye Tanácsának kiírása a Hargita megye területén kulturális tevékenységet folytató magán- és jogi személyeknek szól, akik székely és csángó népviselet, illetve Hargita megyére jellemző román népviselet megrendelésére kérhetnek támogatást. A pályázat elbírálásánál fontos szempont, hogy a pályázók eredeti, hiteles népviseletet készítőket nevezzenek meg, és ne sorozatgyártóktól rendeljenek.

 

 

Hagyományos viseletünk megőrzésének szempontjából fontosnak itéli meg Hargita Megye Tanácsának e kezdeményezését?

 

Ön milyen más, népi örökségünk megőrzését célzó kezdeményezést javasolna, támogatna?

LETÖLTÉS
HOZZASZÓLÁSOK: 2 Hozzászólások
2012-02-07 16:49 Kulturális pályázat

Hargita Megye Tanácsa az idei évre is pályázatot hirdet a Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására. A kulturális pályázati program keretén belül a tavaly olyan zenei és irodalmi fesztiválok kerültek támogatásra mint a csíkszeredai Mini Jazz Fesztivál vagy a gyergyóalfalvi Faludyfeszt továbbá támogatásra került könyvek kiadása, filmkészítés, kamarakoncertek, néptáncelőadások, tánctáborok, falunapok.

 A pályázatra vonatkozó bővebb információ a http://www.hargitamegye.ro/palyazatok linken található.

 

 

 

Ön miben látja a kulturális pályázatok lényegét?

 

 

Melyek azok a kulturális rendezvények és programok amelyek támogatása Ön szerint elengedhetetlen lenne Székelyföld sikeres fejlesztésének érdekében?

LETÖLTÉS
HOZZASZÓLÁSOK: 0 Hozzászólások
Oldalak:      < Első > < Előző >   1    2    3    4    5   < 6 >   7   < Kövektező > < Utolsó >