Főoldal     Hírek, újdonságok     Székelyföldi Akadémia     Eseménynaptár     Média     Fórum     Hasznos linkek     Elérhetőségek         hu
 Munkaasztal

BejelentkezésA székelység története - vetélkedő

2013-04-04 12:05

 

Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére és Kovászna Megye Tanácsának társfinanszírozásával került kiadásra a tavalyi évben A székelység története című olvasókönyv. A kiadványt a Székelyföldi Akadémia legutóbbi, gyergyóditrói ülésén is bemutatták. Itt fogalmazódott meg a helyi tanítók részéről egy rendhagyó javaslat, hogy ne tananyagként kezeljék a pedagógusok, hanem annak tartalmát kérjék számon helyi, megyei szinten szervezett iskolai vetélkedőkön, ahol szimbolikus díjakat osztanak ki. Így a székelység története mozgalomként élhet a diákság körében.

 

Ön szerint eredményes lehet a vetélkedő elindítása?

Tapasztalatai szerint mennyire érdeklődnek a diákok az olvasókönyv iránt?

 

<< VISSZA
 

Hozzaszólok:


Név:
E-mail:
Hozzaszólás:
Ellenőrző kód:  

 

Hozzaszólások: (2)

Katona Iren 2013-04-05 06:31:21
A vetelkedot hatekonynak talalom, a tanulok igy meg inkabb motivalva vannak. Ezt tapasztalhattuk marc. 15.-en a Bogozi Wass Albert Iskolaban megrendezett tortenelmi vetelkedon, ahol reszt vettek kulhoni diakok is. A rendezveny hangulata unnepelyes, felemelo volt.
A tel folyaman tartott biblia koron a tiszteletes asszony a szekelyseg tortenetebol olvasott fel foltatasban, az asszonyok erdeklodeve hallgattak.
A diakok erdeklodese nagyon fugg a szaktanartol es a szulotol. Ebben sokat segithet a vetelkedo.
Jo egeszseget kivanok Mindannyiuknak!
Kolbert Tünde 2013-04-04 14:15:20

tunde kolbert
To Székelyföldi AkadémiaNagyon jó ötletnek tartom. Valahogyan pótolni kell, ami 3-4 generáció ismereteiből, tananyagából hiányzott. Amennyiben van rá lehetőség,a vetélkedőket vagy azok felsőbb szintjét a székely történelem fontosabb helyszínein is lehetne szervezni. Segítene a Hely Szelleme:) Érdekes lenne beépíteni, ahol a téma megengedi, a Székely Legendáriumot is. El kellene érje ez a mozgalom a szórványban és a határon túl élő székelyeket, erdélyi magyarokat is.

Nem tudom, a diákság hogyan fogadta a könyvet. A fogadtatás függ a tanár személyiségétől, elhivatottságától is. A \"véndiákok\", akiknek a kezébe jutott, örömmel és megelégedéssel fogadták. Én magam szinte egyszuszra olvastam végig, és kezdtem volna elülről, ha nem kellett volna visszaadnom. Nagyon hasznos, tartalmas és \"nyomdaiparilag\" is szép kiadvány.