Főoldal     Hírek, újdonságok     Székelyföldi Akadémia     Eseménynaptár     Média     Fórum     Hasznos linkek     Elérhetőségek         hu
 Munkaasztal

BejelentkezésÖsszefogás a ditrói templomért

2013-04-05 16:35

 

Idén ünnepli centenáriumát a Gyergyói-medence jelképeként is számontartott gyergyóditrói nagytemplom. A templom 1909-ben kezdett épülni. A ditróiak Takó János plébános vezetésével nemcsak megépítették azt, hanem jó mecénásoknak is bizonyultak, carrarai márványt biztosítottak a helyi származású Siklódi Lőrinc szobrászművésznek a templom szobrainak elkészítéséhez. A megváltozott viszonyok között a templom felújítása az építés századik évfordulójára nehéz kihívás volt, de a közösség ismét össze tudott fogni, támogatókat keresett, a templom körüli térre a jelenlegi plébános kezdeményezésére elkészült a parkosítási terv is. A ditrói jó példája a közösségi összefogásnak, érdemes lenne tanulságait szélesebb körben is megismertetni.


Ön szerint mennyire hajlandók összefogni, együtt dolgozni az emberek valaminek a megépítése, fenntartása érdekében?


Milyen más pozitív példát ismer környezetéből a közösségi összefogásra?

<< VISSZA
 

Hozzaszólok:


Név:
E-mail:
Hozzaszólás:
Ellenőrző kód:  

 

Hozzaszólások: (1)

Katona Iren 2013-04-06 07:49:59
Milyen jo ilyen hireket hallani, olvasni!
Osszefogassal, kalakaval milyen szep eredmenyeket erhetunk el!
Bogozben is van erre pelda: omladozo kulturotthonunkat egy anyaorszagi vendeg adomanyaval, a falu lakossagatol penz gyuel, ajtess Megyei Tanacs anyagi tamogatasaval es kozmunkaval sikerult felujitani.
Szinten kalakaval, a Megyei Tanacs es a hivek anyagi tamogatasaval epult fel a ravatalozo. Jo szervezes es osszefogas eredmenye.
Hiszem, hogy lesz folytatasa.
Orommel neztem az Erdely TV-ben hogyan takaritanak a ciganyok Szekelyudvarhelyen a Budvar es az Eltetokut utcakban.Igen tanulsagosnak talalom.