Főoldal     Hírek, újdonságok     Székelyföldi Akadémia     Eseménynaptár     Média     Fórum     Hasznos linkek     Elérhetőségek         hu
 Munkaasztal

BejelentkezésÖnkéntesség, motiváció – hogyan hasznosítsuk ezt a településünkön?

2013-06-18 10:00

A Székelyföldi Akadémia legutóbbi előadásaira június 13-án került sor, Korondon.

A két előadás aktuális társadalmi problámánkra világított rá: a mostani válságidőszakban különösen fontos, hogy megtanuljunk takarékosan bánni véges erőforrásainkkal, vigyázzunk a környezetünkre, próbáljunk egészségesen élni, vagy éppen önfenntartó gazdaságokat működtessünk, ne hagyjuk ősi mesterségeinket elpusztulni - és mindezt tanítsuk meg fiataljainknak, mutassunk nekik példát, hogyan kell felelősségvállalással tenni a közösségért.

 

A lényeg, hogy a különféle problémák kapcsán ne a várakozás vagy a kifogások megfogalmazása határozza meg a hozzáállásunkat, hanem a megoldáskeresés, az aktivizmus - fogalmazott Csonta László, a Zöld SzékelyFöld Egyesület elnöke, "Környezetvédelem és közösségi szerepvállalás. Civil szervezetek, önkéntesség, plusz motiváció - hogyan hasznosítsuk ezt a településünkön? " című előadásában.

 

Véleménye szerint az Ön lakhelyén a helyi gondok, problémák milyen területén lenne szükség a közösségért önkéntesen áldozatot vállaló emberek munkájára?


Melyik az a terület, ahol Ön szívesen vállalna önkéntes munkát, tevékenységet a helyi közösségért?

 

<< VISSZA
 

Hozzaszólok:


Név:
E-mail:
Hozzaszólás:
Ellenőrző kód: