Főoldal     Hírek, újdonságok     Székelyföldi Akadémia     Eseménynaptár     Média     Fórum     Hasznos linkek     Elérhetőségek         hu
 Munkaasztal

BejelentkezésSzékelyföldi Akadémia Csíkmindszenten

[2018-04-25 13:39]

Székelyföldi Akadémia Csíkmindszenten

A csíkmindszenti sportcsarnokban került sor április 24-én a Székelyföldi Akadémia megszervezésére. A családias hangulatú rendezvényen Krézsek Erika alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, ahol a szülők, családanyák, pedagógusok szakemberektől, hiteles forrásból hallhattak konkrét tanácsokat, és feltehették a témához kapcsolódó kérdéseiket.

 

Gyermeklélektanról szülőknek - a gyermeknevelés rejtelmei című előadásában Kádár Enikő pszichológus hangsúlyozta, hogy a család olyan közeg lehet a gyermek számára, ahol megélheti a biztonság érzését, és ez rendkívül erős támpontot ad a személyiségfejlődéshez, hiszen az egyén személyisége akkor stabil, ha a külső világ bármilyen változására, a belső világa ugyanaz marad.
Mi változott a család szempontjából pozitívan a mai világban? A szülők elérhetőbbek, a gyermekekkel szabadon csinálnak együtt különböző dolgokat, több mindent engednek kipróbálni, a közös főzéseknek, mosogatásoknak, kertészkedéseknek rendkívül pozitív a hozadéka, mondta a pszichológus.


Szenvedélyes tizenéves címmel tartotta meg előadását Forró-Erős Gyöngyi pszichológus, mentálhigiénés szakember.
- A kamaszkor természetes állapot, de krízisperiódus, ahol könnyen elcsúszhat a tizenéves. A testi-lelki változások, az útkeresés időszaka, tele érzelmi feszūltségekkel, amit feloldani kézenfekvő megoldásnak tűnhet a különböző törvényes vagy törvénytelen drogok fogyasztása. Védelmet jelenthet természetesen a bizalmi kapcsolat a szülőkkel, az együtt töltött, minőségi idő, a közös programok, elfoglaltságok, feladatok. Az a kamasz, akinek „dolga van", értelmes, örömet, megelégedettséget adó elfoglaltságai, céljai, álmai vannak, nem lesz szenvedélybeteg - fogalmazott a szakember.


Az esemény jó hangulatban zajlott, a község további témákkal várja vissza a Székelyföldi Akadémiát.


Csíkszereda, 2018. április 25.

 

 


[<< Vissza]